NH 46 - Version 3.jpg

The North House was developed as a three unit multi-family project with expansive rooftop terraces and private courtyards. Each unit contains two bedrooms and two and a half bathrooms over approximately 1,500 sf. and is accessed along a breezeway flanked by lush foliage.

The project was recognized by the City of Portland as being one of the most ecologically advanced projects of its kind when it was completed. In addition to the increased residential capacity for the small site, the project contains passive cooling systems that are serviced by stack ventilation through the open stairwells, trombé walls, hydronic radiant heat, on-demand hot water, on-site disposal of rainwater, pervious asphalt parking along the alley, and extensive use of recycled structural and finish materials.

NH V.jpg
NH - 101 - Version 2.jpg
NH VI.jpg
NH 21.jpg
NH I.jpg
North House 14.jpg