Extending seamlessly into Portland’s renowned Forest Park, the ROYAL project resides at the coveted ecotone of forest and city. Within a few minutes of downtown Portland, this pair of intelligently designed modern dwellings cantilever among the reaches of Douglas fir and vine maple far above the forest floor.

Floor-to-ceiling glass, and wall-to-wall sliding doors open to the forestscape, giving way to expansive terraces and unobstructed views of the natural flora cascading down to the valley floor. Morning rays reach into all bedrooms, which are carefully curated to optimize eastern exposure. Throughout the day, kitchen and living areas are flooded with southern light, while the deciduous canopy perennially exposes the diffuse winter sky and tempers the hot summer sun.

The initial two homes (Lot 2 and Lot 3) of the 9-parcel development reside on some of the largest parcels in the area, 15,962 sf and 28,361 sf respectively. Ideally sized for almost any family, both designs include four bedrooms, two-and-a-half baths, open floor plan common areas, and an oversized garage. 

Lot 2 Exterior Night Render 3.jpg